728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας



Λένε πως το «πνεύμα των Χριστουγέννων» βρίσκει τον τρόπο να φωλιάσει σε όλες τις καρδιές και σε όλες τις γωνιές. Ακόμη και στις γωνιές του δρόμου που έχουν μετατραπεί σε σπίτι για χιλιάδες αστέγους της Αθήνας στην οποία η αντίθεση της καθημερινότητας με τους εορταστικούς ρυθμούς και στολισμούς της πόλης γίνεται πιο σκληρή.
astegos
Στη φωτογραφία του Γιώργου Κονταρίνη για το πρακτορείο Eurokinissi αναδεικνύει αυτή ακριβώς την αντίθεση. Όπως διαβάζουμε και στη λεζάντα του φωτογράφου «ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, τραβά τα βράδια την προσοχή του περαστικού, μιας και κοσμεί το θλιβερό απάγκιο ενός άστεγου. Σε μια κόγχη, να τον προστατεύει από την παγωνιά, με τα λίγα υπάρχοντά του, στόλισε κι αυτός ένα δέντρο - μικρό και μουντό, μπροστά στην μεγάλη φωταγωγημένη λεωφόρο του κέντρου της πόλης».
astegos
Αυτή τη γωνιά του δρόμου, ο άστεγος την έχει μετατρέψει σε έναν υπαίθριο «προσωπικό χώρο», με ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι ενώ οι τοίχοι γύρω του κοσμούνται από γκράφιτι και την ασπρόμαυρη φωτογραφία με το πρόσωπο μιας κοπέλας. Στα κατωπόδαρα του “κρεβατιού” στοιβαγμένα τα υπάρχοντά του, δίπλα του ένα αυτοσχέδιο “κομοδίνο” και...το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
astegos

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5 Λένε πως το «πνεύμα των Χριστουγέννων» βρίσκει τον τρόπο να φωλιάσει σε όλες τις καρδιές και σε όλες τις γωνιές. Ακόμη και στις γωνι...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: