728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα οι πόλεις της Ηπείρου




Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μπαίνουν οι πόλεις της Ηπείρου, με γιορτινά χρώματα και εκδηλώσεις που άρχισαν το Σαββατοκύριακο, σε μία προσπάθεια να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών και να τονωθεί η αγορά.
Τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα, αλλά και οι περισσότερες κωμοπόλεις της Ηπείρου μέρα με την μέρα αλλάζουν και μπαίνουν σε γιορτινό κλίμα, με χριστουγεννιάτικα χωριά, πολύχρωμα δένδρα, μουσικά και χορευτικά δρώμενα.
Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με μία φανταχτερή εκδήλωση, το Σάββατο το βράδυ, άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Στο γεφυράκι της πλατείας δημιουργήθηκε το δάσος των ευχών, με 30 έλατα που θα στολιστούν με ευχές παιδιών, ενώ με το τέλος των γιορτών θα μεταφυτευθούν σε σχολεία της πόλης.
Σε σημείο δίπλα στον δρόμο, στήθηκε το σταθμαρχείο-αφετηρία για το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, που θα οδηγεί στην «Αστερούπολη», το χριστουγεννιάτικο θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Πάρκο. Ο δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει πως στόχος είναι να αναδειχθεί η πλατεία τις μέρες των Χριστουγέννων, χωρίς να φοβάται να γεμίσει με χρώματα και ήχους, φεύγοντας από τα στερεότυπα της μονοχρωμίας-αχρωμίας, ώστε να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα αισθητικά χώρο, τον οποίο, Γιαννιώτες και φιλοξενούμενοι της πόλης μας, θα επιδιώκουν να επισκέπτονται. Στη διαμόρφωση της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, θα συμβάλουν καθ' όλη την περίοδο των εορτών δεκάδες ακόμη εκδηλώσεις που οργανώνονται, υπό το συντονισμό και τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, από πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, επιχειρηματικούς φορείς, μουσικές σχολές, χορευτικούς συλλόγους, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σωματεία επαγγελματιών, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Μέσα στο επιβλητικό κάστρο της Άρτας, στήνεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό για πρώτη φορά στην πόλη, με πρωτοβουλία του δήμου και την υποστήριξη φορέων και των πολιτιστικών Συλλόγων. Μετά από 23 χρόνια, η πύλη του Κάστρου, θα ανοίξει πάλι για τους Αρτινούς και τους επισκέπτες, έτσι ο δήμος δίνει το όνομα «παραμυθένιο κάστρο», στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Στον χώρο θα λειτουργήσουν περίπτερα με μικρά δώρα και αναψυκτήριο. Οι Αρτινοί ανυπομονούν να περπατήσουν ξανά μέσα στο Κάστρο, γι αυτό αγκαλιάζουν την προσπάθεια του Δήμου.
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πρέβεζα θα ανοίξει τις πύλες του στον κόσμο για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην πλατεία Ανδρούτσου σε λίγες μέρες.
Τι μικρό χωριό θα έχει ξύλινα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, όπου θα γίνονται καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δραστηριότητες. Τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη, να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά, κουλουράκια και άλλα στο ζαχαρόσπιτο και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης.

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα οι πόλεις της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2015 Rating: 5 Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μπαίνουν οι πόλεις της Ηπείρου, με γιορτινά χρώματα και εκδηλώσεις που άρχισαν το Σαββατοκύριακο, σε...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: