728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Tζουμέρκα, η γη των Αθαμάνων



Τα Αθαμάνια όρη ή Τζουμέρκα, βρίσκονται στην Ήπειρο και διαθέτουν ένα από τα ομορφότερα φυσικά περιβάλλοντα, καθώς και μεγάλη ιστορία και λαϊκές τέχνες.
Είναι ένας εναλλακτικός προορισμός, που προσφέρει ευκαιρίες για σπορ όπως rafting, canyoning, ορειβασία και αμέτρητα μονοπάτια για πεζοπορία, καθώς και πάμπολλες ρεμπέτικες βραδιές το καλοκαίρι.
Πρόκειται για ένα σύνολο πανέμορφων χωριών και παραδοσιακών οικισμών, όπου η φύση οργιάζει. Φαράγγια, χαράδρες και απόκρημνα βουνά μαγεύουν τον επισκέπτη και δίνουν τη δυνατότητα για ένα σωρό δραστηριότητες και αθλήματα.
Απ’ την άλλη, τα αξιοθέατα από πολιτιστικά μνημεία, αρχαία μοναστήρια και εκκλησιές, καθώς και τα αξιόλογα μουσεία κρατούν αμείωτο το ενδιάφερον όσων απολαμβάνουν να συνδυάζουν τις διακοπές με τις γνώσεις. Το φυσικό τοπίο συμπληρώνει ο ποταμός Άραχθος και ο Καλαρρύτικος, που επίσης συμβάλλουν στο να ζήσετε δυνατές συγκινήσεις κατά το ταξίδι σας στα Τζουμέρκα.
Και μη νομίζετε ότι η περιοχή δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά. Κάθε άλλο. Γραφική και όμορφη, αλλά με υπέροχους ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα ζεστά καφέ για να απολαύσετε τη διαμονή, το φαγητό σας και ώρες χαλάρωσης σ’ ένα περιβάλλον πραγματικά γαλήνιο. Και μιας και είπαμε φαγητό, θυμίζουμε ότι η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τα ντόπια κρέατα αλλά και τις πέστροφες που αφθονούν στα νερά των ποταμών.

Tζουμέρκα, η γη των Αθαμάνων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015 Rating: 5 Τα Αθαμάνια όρη ή Τζουμέρκα, βρίσκονται στην Ήπειρο και διαθέτουν ένα από τα ομορφότερα φυσικά περιβάλλοντα, καθώς και μεγάλη ιστορία...

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: