728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Καμπανάκι» για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Πρέβεζα από τη στάση της Κυβέρνησης – Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή



Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα: «Για τo Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (ΠΒΣ)» και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι στην... αναμονή!
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" με 4 χιλιάδες εργαζόμενους και πάνω από 100 χιλιάδες συνταξιούχους και ΑμΕΑ ως αποδέκτες, οδηγείται στη λήξη του χωρίς η κυβέρνηση ακόμη να έχει ανακοινώσει μέτρα για τη συνέχειά του. Μια τακτική που επαναλαμβάνεται και από τη σημερινή Κυβέρνηση με στόχο πιο εύκολα να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και οι χιλιάδες συνταξιούχοι και ΑμΕΑ, που σήμερα προσφεύγουν σε αυτές τις ανεπαρκείς όσον αφορά το περιεχόμενο και την έκτασή τους δομές, τις νέες αντιδραστικές ανατροπές που προετοιμάζονται με βάση και τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.
Το σημερινό πρόγραμμα λήγει σε μόλις 2 μήνες (30/12/2015) και η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά εν ισχύι το άρθρο 64/ν.4277/14 που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε αορίστου χρόνου, άρα τους οδηγεί στην απόλυση τους επόμενους μήνες. Έχει επίσης κοινοποιηθεί η άρνηση της αρμόδιας ευρωενωσιακής επιτρόπου για τη συνέχεια χρηματοδότησης τέτοιων προγραμμάτων και οι εθνικοί πόροι αντλούνται κατά κύριο λόγο τα χρόνια της παράτασής του από τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφαλαίο Αλληλεγγύης Γενεών)!
Είναι ακόμη γνωστό ότι το "διάδοχο σχήμα", που έχει ήδη νομοθετηθεί από προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν προβλέπει άλλη χρηματοδότηση πέραν αυτής των ασφαλιστικών εισφορών και από το χαρακτήρα του πετάει έξω από αυτές τις δομές την πλειοψηφία των συνταξιούχων και ΑμΕΑ και τους εργαζόμενους σε αυτές. Η υλοποίησή του, δε, εκχωρείται στις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές οργανώσεις, σε ΜΚΟ και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να διασφαλίσει τη συνέχεια του προγράμματος, τη σταθερή και επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι, να προσληφθεί επιπλέον όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί πανελλαδικά πλήρως ως υπηρεσία, ενταγμένη στους Δήμους. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κλπ. κατάστασή τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα».

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza με το Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαϊλη, μας εξήγησε πως δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ωστόσο θεωρεί πως η Κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή, καθώς πλέον έχει καταστεί ξεκάθαρο στις συνειδήσεις των πολιτών, ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απαραίτητο πρόγραμμα για τη φροντίδα συμπολιτών μας.
Ο κ. Μπαϊλης θα επισκεφθεί μέσα στο μήνα και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να ενημερωθεί και επίσημα για το μέλλον του προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα και τους εργαζόμενους.

«Καμπανάκι» για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Πρέβεζα από τη στάση της Κυβέρνησης – Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2015 Rating: 5 Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: