728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ισχυρή σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" την Πρέβεζα! - Ένα θύμα στη Λευκάδα



Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Πρέβεζα στις 09:10 το πρωί. Ο σεισμός είχε επίκεντρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα earthquakes.gr, 31,6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πρέβεζας και έγινε αισθητός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα..
Capture2
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν 6,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές.
Capture3
6,5 ρίχτερ αναφέρει και το Ευρωμοεσογειακό Ινστιτούτο με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα σε θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα Δυτικά της Λευκάδας.

Νεότερη Ενημέρωση - 10.32a.m. - Μία νεκρή στη Λευκάδα

Μία 60χρονη είναι θύμα του σεισμού των 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα.
Η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, στην Πόντη Βασιλικής, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Εν τω μεταξύ, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμοι. 
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.10 π.μ.. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σε θαλάσσια περιοχή 13 χλμ. δυτικά της Λευκάδας
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αττική, ακόμη και στην Καλαμάτα.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κ. Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 - 6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ισχυρή σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" την Πρέβεζα! - Ένα θύμα στη Λευκάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015 Rating: 5 Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Πρέβεζα στις 09:10 το πρωί. Ο σεισμός είχε επίκεντρο, σύμφωνα με την ιστοσ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: