728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απόφαση του Δήμου Ζηρού για την κατασκευή χώρων φύλαξης ανεπιτήρητων ζώων. Στο Δήμο Πάργας πότε ;


Απόφαση του Δήμου Ζηρού για την κατασκευή χώρων φύλαξης ανεπιτήρητων ζώων. Στο Δήμο Πάργας πότε ;
Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού για κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων. 
 
Ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής υπέγραψε με ιδιώτη την Σύμβαση του έργου «Κατασκευή χώρων συλλογής και φύλαξης ανεπιτήρητων ζώων» σε δύο περιοχές, Ανωγείου και Γοργοµύλου.
 
Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Τοπική Φωνή" ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι χώροι αυτοί προβλέπονται για ανεπιτήρητα ζώα όπως αγελάδες ή πρόβατα. 
 
Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που έχουμε προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση καθώς η αδειοδότηση είναι ιδιαίτερα μια δύσκολη διαδικασία. 
 
Αφού τα ζώα τα μαζέψουμε, τα περιθάλψουμε και τα ταΐσουμε, μέσα σε 10 ημέρες κατάσχονται από τον Δήμο και ξεκινάει η διαδικασία του πλειστηριασμού»
 
Άριστη χαρακτήρισε την απόφαση του Δήμου Ζηρού, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Β. Δάλαρος. 
 
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Τοπική Φωνή" ο κ. Δάλαρος «Πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπεται να γίνει. Υπάρχει υποχρέωση των Δήμων να προχωρούν στην κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων. 
 
Για να μη καθυστερούμε μάλιστα έχουμε προχωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης για τις δύο περιοχές του Δήμου Ζηρού. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι άλλοι δύο Δήμοι του Νομού Πρέβεζας. 
 
Αρκεί οι δύο χώροι να λειτουργήσουν σωστά και τα ζώα να περιθάλπονται, να ταΐζονται. Αν υπάρχει η διάθεση από το Δήμο Ζηρού να τηρηθούν τα παραπάνω τότε το μέτρο είναι θετικότατο. 
 
Αρκεί να σας πως ότι μόλις σήμερα απαντήσαμε σε νέα καταγγελία 40 κατοίκων από την περιοχή της Αηδονιάς για ανεπιτήρητες αγελάδες» ανέφερε και επισήμανε «Στο Δήμο Πρέβεζας υπάρχουν τρεις περίπου περιπτώσεις ανεπιτήρητων ζώων, στην Κρυοπηγή, στη Βαλανιδούσα και την Άνω Ράχη, σε κοντινή απόσταση δηλαδή μεταξύ τους σημειώνεται τεράστιο πρόβλημα» κατέληξε.
 
Να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή Ζηρού προχωρά στην κατασκευή δύο χώρων στις περιοχές Τ.Κ Ανωγείου και Τ.Κ. Γοργοµύλου.
 
Στο έργο προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου συνολικού ύψους 0,80µ και πλάτους 0,30µ πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν πάσσαλοι περιφραγµάτων από µορφοσίδηρο ανα 2,50µ και συρµατόπλεγµα µε τετραγωνική οπή. 
 
Το συνολικό ύψος της περίφραξης θα φτάνει τα 2,00µ ενώ η περίµετρος της θα είναι 60,00µ. Το συνολικό εµβαδόν που προορίζεται για την συλλογή και φύλαξη των ανεπιτήρητων ζώων είναι 200 τ.µ.
 
Ο δήμος Πάργας πέρα από μια τυπική επιτροπή για τα ανεπιτήρητα ζώα, δεν έχει πράξει τίποτα απολύτως. παρόλο που σχεδόν κάθε μέρα, έχουμε κρούσματα καταστροφών, αλλά και κίνδυνο των οδηγών, από τα ζώα των γνωστών-άγνωστων.

Απόφαση του Δήμου Ζηρού για την κατασκευή χώρων φύλαξης ανεπιτήρητων ζώων. Στο Δήμο Πάργας πότε ; Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015 Rating: 5 Απόφαση του Δήμου Ζηρού για την κατασκευή χώρων φύλαξης ανεπιτήρητων ζώων. Στο Δήμο Πάργας πότε ; Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η απόφα...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: