728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αύξηση των κρουσμάτων υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου στην Ελλάδα


Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2015 εμφάνισε αύξηση 9%, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Η υπερβολική χρήση του ίντερνετ κατέλαβε την πρώτη θέση με 40%, στα παράπονα που κατέγραψε η σχετική Γραμμή Βοήθειας στην Ελλάδα.
Με βάση τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe, αύξηση εμφανίζει και ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος, στο 7% από 5% το προηγούμενο διάστημα.
Τα παράπονα για παραβίαση της ιδιωτικότητας καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με25%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με ποσοστό 16%, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το 19% του προηγούμενου εξαμήνου. Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι ανέρχονται σε 13% για την ιδιωτικότητα και 15% για το διαδικτυακό εκφοβισμό.
Οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις online σχέσεις, κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερο έδαφος, καθώς το ποσοστό των σχετικών παραπόνων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 11% φέτος από 9% πέρυσι. Αντιθέτως, οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό, αυτοκτονία, ρατσισμό, εμπορικές απειλές κ.α. παραμένουν κάτω από 1%.
Η πλειονότητα των αναφορών (77%) είναι τηλεφωνικές έναντι 19% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το 70% των αναφορών προέρχονται από το γυναικείο φύλο και το 30% από το ανδρικό. Το 9% είναι ανήλικοι, το 15% εκπαιδευτικοί και το 74% γονείς.

Αύξηση των κρουσμάτων υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου στην Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5 Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2015 εμφάνισε αύξηση 9%, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του ...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: