728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά της Ηπείρου από τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου!

Το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να μην επηρεάζει το συνολικό τζίρο για το διάστημα της φθινοπωρινής – χειμερινής σεζόν, στο 58% των επιχειρήσεων
 Τελικά ούτε το δεκαήμερο εκπτώσεων του Νοεμβρίου στάθηκε ικανό να «ζεστάνει» την αγορά της Ηπείρου, η οποία διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους των τελευταίων χρόνων. 
Οι εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τις οποίες καταγράφει σε πανελλαδική έρευνα η Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κάνουν λόγο για πτώση 20% της αγοραστικής κίνηση, ενώ χειρότερη ήταν η εικόνα στην γειτονική μας Άρτα που η πτώση άγγιξε το 45%!
Πανελλαδικά  
Σε πανελλαδικό επίπεδο, στα ίδια ή σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κατά την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, το 36% των επιχειρήσεων είδε τις φετινές πωλήσεις τη συγκεκριμένη περίοδο να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και το 50% σε χαμηλότερα.
Πανελλαδικά οι επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στο εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αγγίζουν το ένα τρίτο του συνόλου του δείγματος, συγκεκριμένα το 31%. 
Το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να μην επηρεάζει το συνολικό τζίρο για το διάστημα της φθινοπωρινής – χειμερινής σεζόν, στο 58% των επιχειρήσεων.
Επίσης ένας στους τέσσερις επιχειρηματίες πιστεύει ότι τελικά μειώνει το συνολικό τζίρο, ενώ ένας στους πέντε ότι έχει θετικό αντίκτυπο.  Γενικά, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (62%) διαφωνεί με την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Για τις Κυριακές  
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι έμποροι ρωτήθηκαν εάν, σύμφωνα με την δυνατότητα που τους εκχωρεί η υπουργική απόφαση, άνοιξαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.  
Για όσα καταστήματα άνοιξαν παρατηρείται ότι περίπου τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες πιστεύουν ότι τελικά η Κυριακή δεν επηρέασε θετικά τον τζίρο του εκπτωτικού δεκαημέρου.
Με άλλα λόγια, σημειώνει η ΕΣΕΕ, ο τζίρος της Κυριακής απορρόφησε εκείνο των προηγούμενων και επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι από το δείγμα, το 41% των επιχειρήσεων λειτούργησε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.
Αναφορικά με τον αριθμό των απασχολουμένων, καμία επιχείρηση δεν προσέλαβε επιπλέον υπάλληλο για να καλύψει την ανάγκη απασχόλησης προσωπικού για τις Κυριακές.
Το 63% των περιπτώσεων έχει επωμιστεί προσωπικά την κάλυψη της ανάγκης, ενώ το 37% έχει επεκτείνει το ωράριο του υπάρχοντος προσωπικού.

Δεν «ζεστάθηκε» η αγορά της Ηπείρου από τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2015 Rating: 5 Το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να μην επηρεάζει το συνολικό τζίρο για το διάστημα της φθινοπωρινής – χειμερινής σεζόν, σ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: