ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

«Στο μάτι» έχουν βάλει κυνηγοί τα λιγοστά ζαρκάδια στο Δήμο Ζηρού – Δεν υπάρχει κάτι επίσημο λένε οι αρμόδιοιΣύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν σε συντάκτες του atpreveza.gr, λαθροκυνηγοί έχουν βάλει «στο μάτι» το μικρό πληθυσμό ζαρκαδιών που βρίσκεται σε χωριά του Δήμου Ζηρού (Πολυστάφυλλο, Γαλατά κ.α.).
Τα εντυπωσιακά αυτά ζώα, τα οποία προστατεύονται από το νομικό καθεστώς που διέπει το κυνήγι (απαγορεύεται το κυνήγι τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου), φαίνεται πως αποτέλεσαν στόχο ελάχιστων κυνηγών (η πλειοψηφία των κυνηγών δε δίνει δικαιώματα και τηρεί τους κανονισμούς).
Τo atpreveza.gr επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας, κ. Βασίλη Δάλαρο, ο οποίος μας ανέφερε: «Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ζαρκαδιών στο Δήμο Ζηρού και είναι ξεκάθαρο πως απαγορεύεται το κυνήγι τους όλους τους μήνες του χρόνου. Προσωπικά δε μου έχει γίνει καμία ενημέρωση ούτε από τη θηροφυλακή ούτε από τους υπαλλήλους του δασαρχείου πως υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Ενδεχομένως όμως και να έχουν προσπαθήσει κάποιοι να βλάψουν τα ζαρκάδια, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού για τους αγριόχοιρους της περιοχής. Θα εξετάσουμε κι εμείς το ζήτημα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάτι».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]