728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου τα πρώτα "Carettakia" στο Μονολίθι!



Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκκολαφτούν τα αυγά της χελώνας Caretta Caretta που στις 21 Ιουλίου επέλεξε την παραλία του Μονολιθίου για να γεννήσει τα αυγά της.
caretta4
Σύμφωνα με τη συνεργάτη του Αρχέλων κα Πέλα Καλογήρου οι πιθανές ημερομηνίες εκκόλαψης είναι από 1 έως και 21 Σεπτεμβρίου και παρακαλεί όποιον αντιληφθεί κάποια κινητικότητα στη φωλιά να ειδοποιήσει αμέσως το Λιμεναρχείο στο τηλέφωνο 26820 22226.
Μάλιστα η κα Καλογήρου διαμόρφωσε έναν διάδρομο στην άμμο προκειμένου να διευκολυνθούν τα νεογέννητα και να φτάσουν στο νερό ασφαλή και χωρίς να αποπροσανατολιστούν.
caretta1
Να σημειώσουμε πως τα αυγά εκκολάπτονται σε 7-10 εβδομάδες, ανάλογα με τη θερμοκρασία της άμμου. Καθώς οι νεοσσοί βγαίνουν από τα αυγά, αγωνίζονται για να αναρριχηθούν στην επιφάνεια. Επειδή το οξυγόνο είναι λίγο, αυτή η προς τα πάνω κίνηση μπορεί να διαρκέσει 2-4 ημέρες.
Όταν φτάσουν στην επιφάνεια της άμμου κατά τη διάρκεια της ημέρας, παύουν οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση διότι οι υψηλές θερμοκρασίες τους αδρανοποιούν. Περιμένουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια έως ότου η άμμος δροσίσει τη νύχτα ή νωρίς το πρωί και τότε εξέρχονται μαζικά και τρέχουν προς τη θάλασσα. Το φως των αστεριών τους οδηγεί προς το νερό. Με τέτοιο μεγάλο αριθμό αυγών οι φωλιές συνήθως εκκολάπτονται σε δόσεις.
Λόγου χάρη στην Ελλάδα από μια φωλιά 110 αυγών μπορεί να βγουν 35-50 νεοσσοί την πρώτη φορά και μετά για 2-10 ακόμη μέρες να βγουν 2-3 μικρότερες ομάδες των 5-20 νεοσσών. Μερικά από τα αυγά μπορεί να είναι αγονιμοποίητα ή να περιέχουν νεκρά έμβρυα.

Για να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ




Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου τα πρώτα "Carettakia" στο Μονολίθι! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2015 Rating: 5 Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκκολαφτούν τα αυγά της χελώνας Caretta Caretta που στις 21 Ιουλίου επέλεξε την παραλία ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: