728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
4 Σεπτεμβρίου 2015

Στον «αέρα» και φέτος η μεταφορά μαθητών με λεωφορεία
Σε αναζήτηση λύσης της τελευταίας στιγμής έχουν επιδοθεί, για έναν ακόμη Σεπτέμβρη, οι περιφερειακές Αρχές της χώρας, προκειμένου, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να ρυθμιστεί το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

«Είμαστε στην Αθήνα και συζητάμε με το υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθώντας να δοθεί μία συνολική λύση για όλη την Επικράτεια», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.

Όπως εξήγησε, «προβλήματα υπάρχουν παντού, είτε με τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, που ήταν άγονοι ακόμη και λόγω τυπικών διαδικαστικών ζητημάτων, είτε στα δρομολόγια, που δεν κρίνονται συμφέροντα από τους μεταφορείς, είτε με τα επιπρόσθετα προβλήματα, που δημιούργησαν τα capital controls».

Πρόταση παράτασης των συμβάσεων που έληξαν 
«Προτείνουμε πρωτίστως να παραταθούν οι συμβάσεις εκτέλεσης μαθητικών δρομολογίων, που έληξαν στις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα ζητούμε να επιτραπεί στους προσωρινούς μειοδότες, που αναδείχθηκαν από τους διεθνείς διαγωνισμούς, να αναλάβουν το μεταφορικό έργο και να ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα αδιάθετα δρομολόγια», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σε ό,τι αφορά τις «άγονες» γραμμές, όπου συνήθως τα δρομολόγια παραμένουν αδιάθετα για αρκετό διάστημα και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημείωσε ότι προτείνεται «να δοθεί η δυνατότητα χρήσης της μονής διαδρομής με διπλασιασμό των δρομολογίων».

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης (συγκεκριμένα στους Δήμους Θέρμης και Λαγκαδά), Κιλκίς, Ημαθίας και Πέλλας. Στο Κιλκίς, όπου υπήρχε σύμβαση με τα ΚΤΕΛ που έληξε, έγινε διαγωνισμός, αλλά δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι, ενώ στην Ημαθία και την Πέλλα παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τυπικού χαρακτήρα στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό (ελλείψεις στους φακέλους ενδιαφερομένων κ.λπ.).

«Τα προβλήματα διαφέρουν από Ενότητα σε Ενότητα, παρά το ότι οι διεθνείς διαγωνισμοί στην Περιφέρεια έγιναν παντού και σύμφωνα με ό,τι οριζόταν», πρόσθεσε ο κ. Παπάς.

Τι αναφέρουν οι μεταφορείς 
Την παράταση των συμβάσεων, που έληξαν με το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, προτείνει ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα της σχολικής μεταφοράς και ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να δώσει προσωρινή λύση στην κατάσταση, που είναι η παράταση στα δρομολόγια που δεν έχουν καινούριους αναδόχους και αυτά που έχουν δημοπρατηθεί να ξεκινήσουν κανονικά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Πεζίκογλου.

«Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που διεξήχθη τον Αύγουστο, για το 50% των δρομολογίων συνολικά βγήκε άγονος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Θέρμης, με αδιάθετα δρομολόγια στο 100% και στον δήμο Λαγκαδά με αδιάθετο το 80-85% των δρομολογίων», σημείωσε.

Οι μεταφορείς επισημαίνουν ότι «οι τιμές του μεταφορικού έργου καθορίστηκαν για ακόμα μια φορά με μαθηματικό τύπο, γεγονός που καθιστά αποτρεπτική τη συμμετοχή των μεταφορέων, διότι εκτός από τη μη πληρωμή των περσινών δεδουλευμένων της σχολικής χρονιάς 2014-2015, ήρθαν νέα προβλήματα που επιβαρύνουν επιπλέον τη θέση τους, καθώς μετά την επιβολή των capital contols καλούνται να καλύπτουν τοις μετρητοίς όλα τα έξοδα τους (καύσιμα, λιπαντικά, ασφάλεια, service), ενώ το ποτήρι ξεχείλισε με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23%».

«Δεν μπορεί να αντέξει κάποιος να πληρώνει μετρητοίς και να πληρώνεται μετά από έναν χρόνο», ανέφερε ο κ. Πεζίκογλου. ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2015/09/blog-post_4.html#ixzz3keVRk5IuΓια να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ
Στον «αέρα» και φέτος η μεταφορά μαθητών με λεωφορεία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015 Rating: 5 Σε αναζήτηση λύσης της τελευταίας στιγμής έχουν επιδοθεί, για έναν ακόμη Σεπτέμβρη, οι περιφερειακές Αρχές της χώρας, προκειμένου, πρι...

Ετικετες

Αντιδρασεις:

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: