728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τρως ενώ δεν πεινάς; Δες πώς θα το σταματήσεις!



Τρως χωρίς να πεινάς; Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να φάμε μέσα σε μια ημέρα νομίζω ότι δε θα τελειώσουμε ποτέ.
Αισθάνομαι και τρώω:

Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να φάμε μέσα σε μια ημέρα νομίζω ότι δε θα τελειώσουμε ποτέ. Το να φας χωρίς να πεινάς πραγματικά, δεν είναι το πιο καταστροφικό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί, το φαγητό εξάλλου είναι απόλαυση.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν συνδέεις καταστάσεις και αισθήματα με το φαγητό και ο εγκέφαλος δημιουργεί συνάψεις και συνήθειες που δύσκολα κόβονται. Τι εννοώ: αν την ώρα που ξεκουράζεσαι συνηθίζεις να τσιμπολογάς, τότε αν δε φας εκείνη την ώρα, θα είναι σα να μην ξεκουράζεσαι, παράλογο κι όμως αληθινό…

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διαχειριστείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, εκτός από το φαγητό:

Νευριάζω και τρώω: είμαι έξαλλη, έχω άγχος, έχει γίνει χαμός στο γραφείο, περιμένω να γυρίσω σπίτι να φάω τα πάντα (μπορεί να παραγγείλω και από το αυτοκίνητο).
SOS: μην πας σπίτι! Βγες έξω, κάνε μια βόλτα, επισκέψου ένα φίλο. Αν είσαι ήδη σπίτι και δε θες να βγεις με τίποτα, χόρεψε, κάνε γιόγκα, ξεκίνα τις ανάσες σου, βάλε την αγαπημένη σου ταινία, μείνε μακριά από την κουζίνα.


Στεναχωριέμαι και τρώω: ο κόσμος είναι μάταιος, όλα είναι μαύρα, ο Μάκης είναι απαράδεκτος, η μόνη ηλιαχτίδα που διαφαίνεται σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση είναι το οικογενειακό παγωτό.
SOS: κάνε κάτι πραγματικά καλό για εσένα, περιποιήσου το σώμα σου, φτιάξε τα μαλλιά σου, πήγαινε για ψώνια, κάνε και όλα τα παραπάνω.
Τρως ενώ δεν πεινάς; Δες πώς θα το σταματήσεις! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014 Rating: 5 Τρως χωρίς να πεινάς; Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να φάμε μέσα σε μια ημέρα νομίζω ότι δε θα τελειώσο...

[ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: