728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ηπείρου


«Η Ήπειρος, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κλαδιά του ελληνικού κορμού!»  
                                                                                                                       



Η Ήπειρος αποτελεί έναν ονειρεμένο τόπο διακοπών για όλους τους μήνες του χρόνου. Από τα μοναδικά και πανέμορφα Ζαγοροχώρια μέχρι τα μαγευτικά Θεσπρωτικά παράλια και από τα ορεινά Τζουμέρκα της Άρτας μέχρι την Πρέβεζα και την Πάργα η Ήπειρος έχει παραμείνει το πιο αναλλοίωτο και παρθένο μέρος στην Ελληνικά επικράτεια.

Η Ηπειρωτική φύση προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για πεζοπορία στα επίσημα (και ανεπίσημα) μονοπάτια ενώ συνδυάζει βουνά, δάση, (κάποιες καλά οργανωμένες και αρκετές) λιγότερο οργανωμένες παραλίες και σε αρκετά τμήματα μια κακοτράχαλη, άγριας ομορφιάς ακτογραμμή. Το τοπίο, ως επί το πλείστον ορεινό, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στον χρόνο και στην ιστορία της Ηπείρου.

Αξίζει να επισκεφθείτε:                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Νομός Πρεβέζης

Αρχαία Νικόπολη
Πρόκειται για τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας που εκτείνεται σε 13.500 στρέμματα, στα οποία περιλαμβάνεται ολόκληρη πόλη με τα δημόσια και ιδιωτικά της κτίρια, τους ελεύθερους χώρους και τους δρόμους της.

Νεκρομαντείο Αχέροντα
Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών.

Ζάλογγο
Το Ζάλογγο είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο Χορό του Ζαλόγγου.

Αμβρακικός Κόλπος
Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου (από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας) και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας.

Πρέβεζα
Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η όμορφη παραλία της με το πλακόστρωτο δρόμο είναι το σημαντικότερο αξιοθέατό της.

Πάργα
Είναι το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Γνωστότερες παραλίες ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα Δυτικά, ο Λίχνος και ο Αι.Γιαννάκης στα Ανατολικά.

Κασσώπη
Κτίστηκε πριν τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. (340 π.Χ), σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 550-650 μ., στις πλαγιές του Ζαλόγγου.                                                                                                                          
                                                                                             
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013 Rating: 5 «Η Ήπειρος, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κλαδιά του ελληνικού κορμού!»                                                                 ...

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: