728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σοβαρά ερωτήματα για την εκμίσθωση του κτιρίου της Ένωσης από τον Δήμο Πάργας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας



Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας


Σοβαρά ερωτήματα, τα οποία χρίζουν άμεσες απαντήσεις και διευκρινήσεις, προκύπτουν μέσα από την ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτη Νάκια, αναφορικά με την εκμίσθωση του κτιρίου της Ένωσης στο Καναλλάκι, από τον Δήμο Πάργας.

Το ακίνητο νοικιάστηκε από τον Δήμο Πάργας για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του, βάση του συμφωνητικού εκμίσθωσης που υπογράφηκε πριν από ένα χρόνο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, με μηνιαίο μίσθωμα 800 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για ενοικίαση κτιρίου, με δημοπρασία, ακολούθησε απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τους όρους δημοπράτησης για την οποία μοναδικός πλειοδότης ήταν η ΕΑΣ Πρέβεζας.

Τον Ιούλιο του 2020, δύο μήνες πριν την υπογραφή του συμφωνητικού, συνήλθε η επιτροπή εκτίμησης ακινήτων του Δήμου, η οποία έπειτα από έλεγχο έκρινε ότι το κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις της διακήρυξης «παρά ταύτα χρήζει μικροεπισκευών λόγω ζημιών του σεισμού της 21 Μαρτίου 2021και θα πρέπει να παραδοθεί έτοιμο και κατάλληλο προς χρήση».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας, σε ανακοίνωσή του θέτει σοβαρά ερωτήματα για την όλη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως έχουν μεταφερθεί από τον Απρίλιο κάποιες υπηρεσίες σε τμήμα των ορόφου ενώ στο ισόγειο, το οποίο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, εκτελούνται εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης του χώρου.

«Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι εκμισθώθηκε ένα εγκαταλελειμμένο και αφημένο στη φυσιολογική φθορά του χρόνου ακίνητο και με μία εκ βάθρων ανακαίνιση και με την χρήση ίδιων πόρων και μέσων μετατράπηκε σε λειτουργικό κτήριο κατάλληλο για την κάλυψη των αναγκών που προορίζεται» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Νάκιας.

Επικαλούμενος την διαφάνεια και τη νομιμότητα, όταν πρόκειται για διαχείριση δημόσιου χρήματος, ο κ. Νάκιας θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς.

Μεταξύ αυτών, η μη αναγραφή στο πρακτικό εκτίμησης και στο μισθωτήριο της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου κάτι το οποίο θα απέκλειε την ΕΓΣ από τον διαγωνισμό; Πως αποφασίστηκε η διάθεσή ιδίων πόρων για εργασίες σε ιδιωτικό ακίνητο; Ποιο το ύψος της δαπάνης; Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο Φώτης Νάκιας καταλήγοντας «Μήπως τελικά ήταν προσυμφωνημένη η μίσθωση, όπως φημολογούνταν προεκλογικά και φωτογραφικοί οι όροι της διακήρυξης ,όπως είχαμε καταγγείλει;»

Η ανακοίνωση του Φώτη Νάκια:

“Ένα χρόνο πριν ο Δήμος Πάργας εκμίσθωσε το ακίνητο της ΕΑΣ Πρέβεζας στο Καναλάκι για να στεγάσει τις διάσπαρτες σε μισθωμένα ακίνητα υπηρεσίες του σε ένα κτήριο.

Το κτήριο είχε ελεγχθεί ως προς την καταλληλότητά του και βρέθηκε να πληροί τις προϋποθέσεις με την παρατήρηση να επισκευαστούν οι μικροζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του Μαρτίου 2020.

Και ενώ περιμέναμε ότι με τις μικροεπισκευές και με ένα αναγκαίο φρεσκάρισμα θα μεταφέρονταν οι υπηρεσίες, μόλις τον Απρίλιο του 2021 μεταφέρθηκαν σε τμήμα του πρώτου ορόφου υπηρεσίες που στεγάζονταν κυρίως στο Δημαρχείο ενώ το ισόγειο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο όπου ακόμη και σήμερα εκτελούνται εργασίες επισκευής-διαμόρφωσης και διαρρύθμισης του χώρου.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι εκμισθώθηκε ένα εγκαταλελειμμένο και αφημένο στη φυσιολογική φθορά του χρόνου ακίνητο και με μία εκ βάθρων ανακαίνιση και με την χρήση ίδιων πόρων και μέσων μετατράπηκε σε λειτουργικό κτήριο κατάλληλο για την κάλυψη των αναγκών που προορίζεται.

Τις δράσεις όμως τις Διοίκησης πρέπει να τις χαρακτηρίζει η διαφάνεια και η νομιμότητα και δεν έχει εφαρμογή η φράση (( ο σκοπός αγιάζει τα μέσα)) ,όσο ιερός και αν είναι ο σκοπός, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για διαχείριση δημόσιου χρήματος και προστασίας της δημοτικής περιουσίας. Από την όλη όμως διαδικασία προκύπτουν ερωτήματα και προβληματισμοί που άπτονται των ανωτέρω Αρχών όπως:

-Γιατί δεν αναγράφηκε στο πρακτικό εκτίμησης και στο μισθωτήριο συμβόλαιο η πραγματική κατάσταση του ακινήτου με τις ελλείψεις, τα ελαττώματα και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και γίνεται μόνο αναφορά σε μικροζημιές από τον σεισμό; Μήπως ,αν αναγράφονταν δεν θα μπορούσε η ΕΓΣ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό;

-Σε ποιο συλλογικό όργανο συζητήθηκε και αποφασίστηκε η αναγκαιότητα του έργου σε ιδιωτικό ακίνητο;

-Ποιο όργανο του Δήμου αποφάσισε για την διάθεση ιδίων πόρων και μέσων για εργασίες σε ιδιωτικό ακίνητο ,έστω και μισθωμένο;

-Ποιο είναι το ύψος της δαπάνης αναλυτικά και πως θα καλυφθεί;

-Εφόσον δαπανήθηκαν χρήματα για επισκευή ξένου ακινήτου γιατί δεν προτιμήθηκε είτε η λύση της επισκευής του δικού μας ακινήτου ιδίων τ.μ, που αγοράσθηκε από την ΕΓΣ πριν λίγα χρόνια αντί 300.000 ευρώ και φαντάζει εγκαταλελειμμένο χρησιμοποιούμενο ως αποθήκη (πρότασή μας) είτε η καθ’ ύψος επέκταση του υπάρχοντος (πρόταση μείζονος Αντιπολίτευσης) ή και ακόμη να περιμέναμε την ένταξη στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για το κτηριακό απόθεμα ,όπου έχουμε υποβάλει πρόταση (κατά πλειοψηφία) για επέκταση κάθετα στο υπάρχον δημαρχιακό μέγαρο από την πλευρά του περιπτέρου;

-Μήπως τελικά ήταν προσυμφωνημένη η μίσθωση, όπως φημολογούνταν προεκλογικά και φωτογραφικοί οι όροι της διακήρυξης ,όπως είχαμε καταγγείλει;

Δεν είμαστε τυπολάτρες ή νομολάγνοι και πολύ περισσότερο δεν επιθυμούμε την ποινικοποίηση ξανά της πολιτικής ζωής της μικρής κοινωνίας μας . Επειδή όμως ένα χρόνο τώρα αντί τεκμηριωμένων απαντήσεων στα παραπάνω ερωτήματα εισπράτταμε αοριστολογίες, ανακοινώσαμε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 22-09-2021 την ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας να αναφερθούμε για την όλη διαδικασία σε υπερκείμενη Ελεγκτική Αρχή”.




Σοβαρά ερωτήματα για την εκμίσθωση του κτιρίου της Ένωσης από τον Δήμο Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2021 Rating: 5 Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας Σοβαρά ερωτήματα, τα οποία χρίζουν άμεσες απαντ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: