728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μετ΄ εμποδίων το Κτηματολόγιο.. Χαμηλό το ποσοστό δηλώσεων!




Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας με καταληκτική ημερομηνία –προς το παρόν- την 10η Ιουνίου. Ήδη οι φωνές για νέα παράταση γίνονται όλο και περισσότερες, ειδικά από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες που ακόμη προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος στο λαβύρινθο της κτηματογράφησης. Τα περισσότερα προβλήματα που καταγράφονται σχετίζονται με την έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το «Έθνος» στο Νομό Ιωαννίνων έχουν το ποσοστό των δικαιωμάτων που έχει δηλωθεί ανέρχεται στο 17,6% ενώ ηλεκτρονικά δηλώθηκε το 18,6%.

Συνολικά λοιπόν, ένα μήνα πριν εκπνεύσει κι αυτή η προθεσμία έχει δηλωθεί μόλις το 35%, γεγονός που από μόνο του δείχνει ότι η διαδικασία κινείται με πολλά εμπόδια.

Στην Πρέβεζα και την Άρτα οι δηλώσεις ανέρχονται στο 25,5% και ηλεκτρονικά στο 14,1%. Κάτω του μισού στο σύνολό τους και στις περιπτώσεις αυτές.

Προβληματισμοί για την δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκφράζονται και από τον τεχνικό κόσμο, ο οποίος θεωρεί ότι πέρα από μία νέα παράταση απαιτείται και νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την διαδικασία.






Μετ΄ εμποδίων το Κτηματολόγιο.. Χαμηλό το ποσοστό δηλώσεων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5 Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: