728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πραγματοποιήθηκε ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Σε Περίπτωση Εκδήλωσης Πυρκαγιάς




Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας την 05-04-2019 ημέρα Παρασκευή και περί Ω/10.00΄πραγματοποιήθηκε ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο των εγκαταστάσεων του SUPER MARKET «MY MARKET» που βρίσκεται επί της Λεωφ. Ιωαννίνων 165 στην Πρέβεζα, με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών (Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας και Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας).

Το σενάριο της εν λόγω άσκησης προέβλεπε τα εξής:

Την 05-04-2019 ημέρα Παρασκευή και περί Ω/ 09:59΄ το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Πρέβεζας, δέχεται ειδοποίηση για εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του SUPER MARKET «MY MARKET» που βρίσκεται επί της Λ. Ιωαννίνων 165 και απέχει από την Π.Υ. Πρέβεζας δύο (2) χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι στο υπόγειο parking σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπου πιθανόν να υπάρχει υπάλληλος ο οποίος πιθανόν να έχει χάσει τις αισθήσεις του, και οι εργαζόμενοι στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αρχικά εκκενώνουν το κτίριο.

Το συμβάν θεωρείται σοβαρό και λόγω της κρισιμότητας του, απαιτείται κινητοποίηση πέραν της καθιερωμένης.

Ο τηλεφωνητής σημαίνει συναγερμό Α΄ εξόδου και άμεσα αναχωρεί η πυροσβεστική έξοδος αποτελούμενη από δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (ένα Α΄ τύπου και ένα Γ΄ τύπου).

Συγκεκριμένα περί Ω/10:00 αναχωρούν:

το Π.Σ. 4278 υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα Α΄ τύπου μάρκας IVECOχωρητικότητας 2,5 m3 με τρία (3) άτομα πλήρωμα τα οποία φτάνουν στο τόπο του συμβάντος περί Ω/10:03 και το Π.Σ. 2934 υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα Γ΄ τύπου χωρητικότητας 5 m3, με δύο (2) άτομα πλήρωμα, τα οποία φτάνουν στο τόπο του συμβάντος περί Ω/10:03

Ενημερώνει τον Διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας ο οποίος περί Ω/10:02 αναχωρεί με το Π.Σ. 4127 πυροσβεστικό όχημα Α΄ τύπου χωρητικότητας 500 lt, και περί Ω/10:05 φτάνει στο τόπο του συμβάντος.

Επίσης ο τηλεφωνητής ειδοποιεί το ΕΚΑΒ προκειμένου να αποστείλει ασθενοφόρο για παραλαβή και μεταφορά του τραυματισμένου υπαλλήλου στο Νοσοκομείο. Στην συνέχεια ειδοποιεί τη Δ.Ε.Η. να μεταβεί στο συμβάν και την ΕΛΑΣ για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Μετά την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου και ύστερα από εντολή του επικεφαλής που έχει πραγματοποιήσει αναγνώριση, αναπτύσσονται δύο εγκαταστάσεις χαμηλής πίεσης για την προσβολή της πυρκαγιάς από το Π.Σ. 4278 και εισέρχονται στον υπόγειο χώρο δύο (2) πυροσβέστες με πλήρη εξάρτηση, χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές. Παράλληλα με την προσβολή της πυρκαγιάς άλλοι δύο (2) άνδρες φέροντας κατάλληλο εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές εισέρχονται εντός του υπογείου έχοντας ως κύριο μέλημα τον εντοπισμό του εγκλωβισμένου ατόμου και την απομάκρυνσή του από το υπόγειο. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες των συναδέλφων του, για την πιθανή θέση στην οποία βρίσκονταν την ώρα που επιχείρησε να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά, κάνοντας χρήση της πυροσβεστικής φωλιάς του μόνιμου υδροδοτικού δικτύου που διαθέτει η επιχείρηση, εντοπίζουν αναίσθητο τον υπάλληλο. Τοποθετείται σε φορείο και μεταφέρεται από τους πυροσβέστες στο προαύλιο της επιχείρησης όπου το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο στο μεταξύ έχει φτάσει στο σημείο, του παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια ο τραυματισμένος μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Το πυροσβεστικό όχημα Π.Σ. 2934 έχει σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο του super market κοντά στην είσοδο του parking, σε μικρή απόσταση από το Π.Σ. 4278 και του κάνει συνέχεια πλήρωση.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ενέργειες για να επιτευχθεί πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται μετά την πάροδο είκοσι λεπτών (20) περίπου και ακολουθεί το στάδιο της αποκάθαρσης.

Μετά την ολοκλήρωση και των υπολοίπων τυπικών καθιερωμένων εργασιών η πυροσβεστική έξοδος επιστρέφει στο σταθμό.Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας, το οποίο έχει καταφθάσει και επιλαμβάνεται του συμβάντος.

Μετά την ολοκλήρωση και των υπολοίπων τυπικών καθιερωμένων εργασιών η πυροσβεστική έξοδος επιστρέφει στο σταθμό όπου και ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Πρέβεζα 05 Απριλίου 2019

Ο Διοικητής

Αθανάσιος Δ. Μικρούλης

Αντιπύραρχος





Πραγματοποιήθηκε ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Σε Περίπτωση Εκδήλωσης Πυρκαγιάς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5 Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας την 05-04-2019 ημέρα Παρασκευή και περί Ω/10.00...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: