728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σημαντικό έργο υποδομής για τον Δήμο Πάργας : Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας 865.165,08 ευρώ



Ένα νέο σημαντικό έργο υποδομής του Δήμου Πάργας θα υλοποιηθεί μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με χθεσινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Πάργας», με προϋπολογισμό 865.165,08 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας που οδηγούν σε γεωργική γη (κυρίως σε ελαιοκαλλιέργειες) και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (σταυλικές εγκαταστάσεις).

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης θα είναι περίπου 6 χιλιόμετρα και η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στις Τοπικές Κοινότητες Αγιάς (αγροτική οδός προς Μπερετίνικο), Ανθούσας (αγροτική οδός Τρίκορφο- Βίγλα), Πάργας (αγροτική οδός προς Κεραμιδιό) και Δεσποτικών (αγροτική οδός Δεσποτικό- ποταμός Αρέθωνας) καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου (αγροτική οδός προς Δύο Εκκλησιές). Όλα τα παραπάνω οδικά τμήματα βρίσκονται εκτός του σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών, εκτός αρχαιολογικών χώρων και δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά. Θα πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη παρέμβαση με οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, τοπική διαπλάτυνση και με την κατασκευή των αντίστοιχων τεχνικών έργων.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε:

«Και με αυτή τη νέα ένταξη αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Πάργας εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις. Το συγκεκριμένο έργο είναι αναγκαίο για την τοπική μας κοινωνία, γιατί θα στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας του Δήμου και θα ωφεληθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον πρωτογενή τομέα, όπως προμηθευτές εφοδίων και μεταφορείς αγροτικών προϊόντων. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας και προχωρούμε με αγάπη για τον τόπο μας».




Σημαντικό έργο υποδομής για τον Δήμο Πάργας : Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας 865.165,08 ευρώ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5 Ένα νέο σημαντικό έργο υποδομής του Δήμου Πάργας θα υλοποιηθεί μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με χθεσ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: