728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αυξημένα τα περιστατικά τραυματισμένων «Καρέτα-Καρέτα» στον Αμβρακικό Κόλπο



Ανησυχία προκαλούν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις τα στοιχεία αύξησης σκόπιμων τραυματισμών χελωνών Καρέτα-Καρέτα που κατέγραψε ο "Αρχέλων" για το 2018.

Τα στατιστικά στοιχεία στο Κέντρο Διάσωσης αναφέρουν 67 τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες το 2018 εκ των οποίων οι 30 θεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στη θάλασσα.

Ο αριθμός των χελωνών που επέστρεψαν στη θάλασσα ήταν χαμηλότερος από προηγούμενες χρονιές και αυτό οφείλεται στον αυξημένο αριθμό σκόπιμων τραυματισμών.

Για τα επιμέρους στοιχεία οι ειδικοί του "Αρχέλων" διαπίστωσαν ότι περισσότερες από τις μισές χελώνες (ποσοστό 57%) που έφτασαν στο Κέντρο το 2018 είχαν τραύματα που οφείλονται σε σκόπιμες ενέργειες, ενώ σε ποσοστό 22% ήταν τα περιστατικά τραυματισμού από αλιευτικά εργαλεία.

Στο Κέντρο Διάσωσης φιλοξενούνται αυτή τη στιγμήο Κώστας και ο Ερμής, δύο χελώνες που οποίες εντοπίστηκαν στον Αμβρακικό Κόλπο με τραύματα στο κεφάλι.



Αυξημένα τα περιστατικά τραυματισμένων «Καρέτα-Καρέτα» στον Αμβρακικό Κόλπο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2019 Rating: 5 Ανησυχία προκαλούν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις τα στοιχεία αύξησης σκόπιμων τραυματισμών χελωνών Καρέτα-Καρέτα που κατέγραψε ο "...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: