728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κροτίδα χωρίς πυροκροτητή ήταν το περιεχόμενο του ύποπτου δέματος στο Πότσνταμ

Δρακόντεια τα μέτρα της Γερμανικής αστυνομίας σε όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις






Μια κροτίδα, χωρίς κάποιου είδους πυροκροτητή, ήταν τελικά το περιεχόμενο του ύποπτου πακέτου το οποίο έφτασε νωρίς το απόγευμα σε φαρμακείο στο κέντρο του Πότσνταμ και οδήγησε σε εκκένωση της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς και της περιοχής, σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, το πακέτο περιείχε ακόμη βίδες -όχι καρφιά, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα- σκόνη και μια μπαταρία, πάντως τίποτα που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Η αστυνομία, με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, εξέτασε όλη την περιοχή και αργά το βράδυ ανακοίνωσε ότι σταματά τις έρευνες, καθώς δεν έχει βρει οτιδήποτε ύποπτο. Η αγορά αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά από το πρωί.

Το δέμα παραδόθηκε το μεσημέρι σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης του Πόντσνταμ. Ένας υπάλληλος το άνοιξε και είδε ότι μέσα στο πακέτο υπήρχαν ύποπτα καλώδια. Αμέσως το έβγαλε από το φαρμακείο και κάλεσε την αστυνομία η οποία και προχώρησε άμεσα στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Η αστυνομία κάνει λόγο για έναν «περίεργο αυτοσχέδιο μηχανισμό», ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά και από αυτό το συμβάν σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία που άνοιξαν πριν από λίγες μέρες τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το περιστατικό ξυπνά τις φρικτές μνήμες από τα περσινά Χριστούγεννα όταν στις 19 Δεκεμβρίου ο ισλαμιστής Ανίς Αμρί κατηύθυνε φορτηγάκι σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας συνολικά 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.


Κροτίδα χωρίς πυροκροτητή ήταν το περιεχόμενο του ύποπτου δέματος στο Πότσνταμ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2017 Rating: 5 Δρακόντεια τα μέτρα της Γερμανικής αστυνομίας σε όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Μια κροτίδα, χωρίς κάποιου εί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: