728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Χρυσώνουν» το χάπι με… εκπτώσεις για τα διόδια στην Ήπειρο!



«Χρυσώνει» το χάπι για τα διόδια της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κώστα Τασούλα, υπόσχεται... εκπτώσεις, για να μας στοιχίζουν φθηνότερα έως ότου εγκατασταθεί το... δορυφορικό σύστημα.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης όλων των προβλεπόμενων σταθμών διοδίων, στον άξονα και τους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού, θα αλλάξει –μειωθεί- το μήκος της περιοχής χρέωσης για κάθε σταθμό που έχει κατασκευαστεί, που κατασκευάζεται ή πρόκειται να κατασκευαστεί, αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για την λειτουργία των σταθμών διοδίων που ευρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής έχει υπολογιστεί το νέο μήκος περιοχής χρέωσης που διαμορφώνεται με την τοποθέτηση νέων σταθμών, ούτως ώστε να υπάρξει αναλογικότερη χρέωση στο αντίτιμο των τελών διοδίων και σε σταθμούς που ήδη λειτουργούν από το 2011, σημειώνεται.

Όσον αφορά τους τρεις σταθμούς διοδίων που θα λειτουργούν στην Ήπειρο, κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού, γίνεται πρόβλεψη του νέου μήκους χρέωσης το οποίο για τον σταθμό της Τυριάς θα είναι 68 χιλιόμετρα αντί των ογδόντα που είναι σήμερα, για τον σταθμό στο Δροσοχώρι θα είναι 39,7. Με την λειτουργία του θα μειωθεί το αντίτιμο στα διόδια της Τύριας, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, ενώ με την προσθήκη ενός ακόμη σταθμού στο τμήμα Γρεβενά- Κοζάνη θα μειωθεί το κόστος και στο Μαλακάσι.

Με αφορμή την απάντηση αυτή, ο κ. Τασούλας σχολίασε ότι πρόκειται για μικρές βελτιώσεις κι όχι για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Σπίρτζης ενόψει της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα εφαρμογής αναλογικών διοδίων για τους κατοίκους που μετακινούνται καθημερινά και πηγαινοέρχονται εντός του νομού (π.χ. από Μέτσοβο ή Ζαγόρι προς Γιάννινα και επιστροφή) αλλά μας ενημερώνει μόνο για μικρές μειώσεις τελών διοδίων στην Τύρια και στο Μαλακάσι. Το βασικό όμως πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, γιατί το αναλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί στα τέλη του 2018 γεγονός που θα επιβαρύνει μέχρι τότε βαρύτατα κυρίως τους κινούμενους εντός των ορίων του νομού μας. Ο κ.Σπίρτζης προφανώς οφείλει νέες απαντήσεις για αυτό το σοβαρό πρόβλημα τις οποίες και θα αναγκαστεί να δώσει».


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/45258-2017-07-12-15-11-39.html
«Χρυσώνουν» το χάπι με… εκπτώσεις για τα διόδια στην Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017 Rating: 5 «Χρυσώνει» το χάπι για τα διόδια της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: