728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε εγρήγορση για την ελονοσία.. Ανησυχία για το «ελληνικό» κρούσμα, την Δευτέρα οι απαντήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ



Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Ηπείρου, μετά τα ύποπτα κρούσματα ελονοσίας. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι ο ένας ασθενής προσβλήθηκε στην Ελλάδα, όντας μάλιστα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πλαίσιο των αναλύσεων που γίνονται αναμένεται να ταυτοποιηθεί και η πιθανότητα μετάδοσης της ελονοσίας από άλλον ασθενή που νοσηλεύονταν στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο δεύτερος είχε επιστρέψει από χώρα της Αφρικής όπου εργάζονταν και φαίνεται ότι από κει μετέφερε τη νόσο, κάτι που συχνά αντιμετωπίζουν πλέον οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας της κρίσης, όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται για δουλειά σε χώρες της Αφρικής κι αλλού όπου υπάρχουν μεγάλες και ενεργές εστίες ελονοσίας. Τα κρούσματα αυτά αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία της χώρας άμεσα και αποτελεσματικά.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί την κατάσταση στην παρούσα φάση και την κάνει ανησυχητική είναι το γεγονός ότι εκδηλώνεται «ελληνικό» κρούσμα. Απομένει να ταυτοποιηθεί από το ΚΕΕΛΠΟ το αίτιο που προκάλεσε την μετάδοση της νόσου, πράγμα που αναμένεται την Δευτέρα. Εν τω μεταξύ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών ενώ από πολλές πλευρές επισημαίνεται η ανάγκη να τοποθετηθούν προστατευτικά στα παράθυρα και τις πόρτες στους θαλάμους των ασθενών καθώς η έλλειψη κλιματισμού υποχρεώνει πολλούς να τα ανοίγουν προκειμένου να δροσιστούν.

πηγη:http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/45530-2017-07-29-08-25-05.html
Σε εγρήγορση για την ελονοσία.. Ανησυχία για το «ελληνικό» κρούσμα, την Δευτέρα οι απαντήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουλίου 29, 2017 Rating: 5 Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Ηπείρου, μετά τα ύποπτα κρούσματα ελονοσίας. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: