728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επίκαιρη Ερώτηση Μπάρκα για κέντρα υγείας Πάργας και Καναλακίου και δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο



Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου, καθώς και για τη δημιουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στον Μεσοπόταμο Δήμου Πάργας.

Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση (αρ. πρωτ. 1188/11-7-17) με θέμα «Επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου του Ν. Πρέβεζας, καθώς και δημιουργία Τομέα Ε.Κ.ΑΒ. Πάργας- Καναλακίου» προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την Τρίτη, 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Σε γενικές γραμμές, η συστηματική προσπάθεια του υπουργείου Υγείας, για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο Νομό Πρέβεζας, έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με προσωπικό, σε συνδυασμό με άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, βελτίωσαν το δευτεροβάθμιο επίπεδο των παρεχόμενων, δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας στην εισαγωγή της κατατεθείσας Επίκαιρης Ερώτησης και πρόσθεσε «Ωστόσο, η εικόνα των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στις ανάγκες των πολιτών της υπαίθρου. Ειδικότερα, τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα στελέχωσης, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η καθημερινή και ασφαλή εφημέρευσή τους σε εικοσιτετράωρη βάση».

Ακολούθως, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Σ’ αυτό το πλαίσιο, ένα από τα πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας είναι η δημιουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή, λόγω της γεωγραφικής, συγκοινωνιακής και τουριστικής ιδιαιτερότητας του Δήμου Πάργας. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πάργας αποτελεί τον δυναμικότερο τουριστικό προορισμό της Ηπείρου» και συμπλήρωσε «Ήδη, η διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας έχει αποφασίσει (αρ. πρωτ. 45/ 24-10-14) τη δημιουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Πάργας-Καναλακίου για την αναβάθμιση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας του τομέα ευθύνης της, ενώ ο Δήμος Πάργας έχει αποφασίσει (απόφαση Δημοτ. Συμβουλίου Πάργας:27/2017/28-2-2017) την δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου του κοινοτικού γραφείου της Τοπικής Κοινότητας Μεσοποτάμου στο Ε.Κ.Α.Β. για τη λειτουργία του εν λόγω Τομέα».

Εν κατακλείδι, ο βουλευτής του Ν. Πρέβεζας ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός Υγείας, προκειμένου τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου να εφημερεύουν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Πάργας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή.



Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα, 17 Ιουλίου.





Απο το γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα




πηγη: http://www.prevezatoday.gr/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%85%CE%B3/
Επίκαιρη Ερώτηση Μπάρκα για κέντρα υγείας Πάργας και Καναλακίου και δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5 Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για την επείγουσα ανάγκη στελέχωση...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: