728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απάντηση ΥΠΕ.. Με εθελοντές οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας



Μάλλον χωρίς αποτέλεσμα είναι η προσπάθεια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας Πρέβεζας.

Η διοίκηση της ΥΠΕ υποχρεώνεται να αποδεχθεί τα προβλήματα, τα οποία θα αντιμετωπίσει χάρη στην... εθελοντική προσφορά!!!

Φυσικά για τα δεινά, η ευθύνη βαρύνει όσους άσκησαν διοίκηση από το 2010- μέχρι το 2014!

Αξιοσημείωτο είναι πως στα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου υπάρχουν κενές θέσεις με δυνατότητα άμεσης πρόσληψης, με επιπλέον κίνητρο την προσφορά κατοικίας από τον Δήμο και τους φορείς της περιοχής, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν έως τώρα ενδιαφερόμενοι γιατροί.

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, για τη θερινή περίοδο, στο μεν Κ.Υ. Πάργας οι εφημερίες θα καλυφθούν σε καθημερινή βάση με εθελοντική μετακίνηση γιατρών από άλλες μονάδες της υγειονομικής περιφέρειας (υπάρχει ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος), ενώ το Κ.Υ. Καναλακίου, μετά από εισήγηση του επιστημονικά υπεύθυνου, θα καλύπτει την 24ωρη εφημερία Παρασκευής, Σαββάτου , Κυριακής και τις δύο καθημερινές ημέρες κάθε εβδομάδας.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ρυθμίσεις δεν αποτελούν λύσεις διαρκείας, αναγνωρίζει η ίδια, στηρίζονται στην αυτοθυσία του προσωπικού που υπηρετεί και δεν μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών. Ως εκ τούτου η πρόσκληση για την περαιτέρω στελέχωση των μονάδων αυτών είναι πάντα επίκαιρη και ανοικτή, προκειμένου να υπάρχει μόνιμη λύση.

Στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού, παρ’ όλο ότι είχε δοθεί η εντολή πραγματοποίησης για τον μήνα Μάιο μίας επιπλέον ενεργού εφημερίας, αυτό υλοποιήθηκε μόνο κατόπιν κατάρτισης του προγράμματος από την 6η ΥΠΕ και εντολής εφημερίας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια περιορισμού των μετακινήσεων του ιατρικού προσωπικού που καλύπτει ανάγκες άλλων μονάδων της Π.Φ.Υ. και του νοσοκομείου.

΄Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση των Κ.Υ., η ΥΠΕ τονίζει ότι, ο προϋπολογισμός της ΥΠΕ είναι επαρκής και η εκτέλεσή του δίνει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών. Άλλωστε δεν έχει απορριφθεί καμία αίτηση δαπάνης από τα Κ.Υ. της ΥΠΕ, ιδίως όταν αυτές αφορούν υγειονομικό κλπ υλικό, καύσιμα, επισκευή οχημάτων, σίτιση κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία αίτησης δαπάνης, έγκρισης και πληρωμής απαιτεί χρόνο και κόπο. Γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές το προσωπικό των ΚΥ για μικροέξοδα λειτουργίας απευθύνεται στην τοπική κοινωνία ή προτιμά να πληρώνει το ίδιο απαραίτητα υλικά (γραφική ύλη, χαρτί υγείας κλπ). Ηδη, αναμένεται από τις ελεγκτικές οικονομικές υπηρεσίες το «πράσινο φώς» για χορήγηση στους επιστημονικούς υπεύθυνους των Κ.Υ. και ΠΕΔΥ της ΥΠΕ χρηματικού ποσού για την κάλυψη τέτοιων μικρών εξόδων, χωρίς προέγκριση.

Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και στο Ν/σχ για την ΠΦΥ, που κατατίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Τέλος, ανεξάρτητα αν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από λάθος ή εσκεμμένα παραπληροφορεί, θα ήταν όντως εξωφρενική η «ανακοίνωση» του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ περί λουκέτου στα Κ.Υ. στις 3 το μεσημέρι, να έχουν δηλαδή μόνο πρωινό ωράριο λειτουργίας (όπως συμβαίνει εως τώρα) χωρίς εφημερία.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/44573-2017-06-02-10-24-38.html
Απάντηση ΥΠΕ.. Με εθελοντές οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5 Μάλλον χωρίς αποτέλεσμα είναι η προσπάθεια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: