728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ξεσηκωμός στην Βόρεια Ελλάδα για τα διόδια της Εγνατίας… 2,40 ευρώ το Δροσοχώρι!



Κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες οι αντιδράσεις τόσο στην Μακεδονία όσο και στη Θράκη για την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, που εκτοξεύουν το κόστος διέλευσης στον μεγάλο οδικό άξονα της χώρας.

Η λειτουργία των νέων σταθμών, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας, ενός δρόμου που πληρώθηκε πανάκριβα από τους Έλληνες πολίτες! Εις διπλούν βέβαια πλήρωσαν οι Ηπειρώτες, καθώς για την κατασκευή της Εγνατίας στην περιοχή, διατέθηκαν χρήματα και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, τα οποία προορίζονταν για άλλα έργα υποδομής!

Οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προχωρούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των νέων σταθμών, χωρίς να λαμβάνεται καμία πρόνοια για όσους διανύουν καθημερινά ακόμη και μικρές αποστάσεις.

Στην Ήπειρο, από το τέλος Αυγούστου, προστίθεται ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι, με κόστος διέλευσης τα 2,40 ευρώ, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Τσακαλώτος και Σπίρτζης.

Η Κυβέρνηση αρκείται να διασκεδάζει τις αντιδράσεις με την υπόσχεση των αναλογικών διοδίων, η λειτουργία των οποίων παραπέμπεται στο... απώτερο μέλλον!

Οι αντιδράσεις στην Ήπειρο, περιορίζονται σε επιστολές ή ψηφίσματα διαμαρτυρίας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, ο μεγαλύτερος του Νομού, στα διοικητικά όρια του οποίου θα λειτουργήσει ο νέος σταθμός δεν προχώρησε ούτε καν σε αυτό!

Σημειώνεται ότι στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια το θέμα είχε τεθεί προς συζήτηση, ωστόσο ακόμη –το ψήφισμα έστω- αναμένεται...

Όσο ήλπιζαν σε χαμηλή χρέωση των νέων διοδίων, διαψεύδονται από την ίδια την Υπουργική Απόφαση, καθώς αυτό ορίζεται στα 2,40 ευρώ...


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/44594-egnatia-dodo-nea-diodia-drosoxori.html
Ξεσηκωμός στην Βόρεια Ελλάδα για τα διόδια της Εγνατίας… 2,40 ευρώ το Δροσοχώρι! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουνίου 04, 2017 Rating: 5 Κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες οι αντιδράσεις τόσο στην Μακεδονία όσο και στη Θράκη για την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων στην...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: