728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαϊκή αγορά έχει καταντήσει το λιμάνι της πανέμορφης Πάργας.


Νέος Εμπορικός Σύλλογος Πάργας

Σε μια τεράστια λαϊκή αποφάσισε ο δήμος Πάργας να μετατρέψει την πανέμορφη παραλία αυτού του τόπου, αφού οι άδειες που έδωσε φέτος σε μικροπωλητές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Στην Ελλάδα της τεράστιας ανεργίας δίνονται σωρηδόν άδειες σε μικροπωλητές χωρίς κανένα οργανωμένο σχέδιο , με αποτέλεσμα να στήνονται στα ίδια σημεία όπου λειτουργούν τα καταστήματα τους, οι επί σειρά ετών έμποροι της Πάργας – που πληρώνουν ενοίκια, εισφορές και δίνουν θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητο πλέον οι υπεύθυνοι να μεριμνήσουν βρίσκοντας κατάλληλο χώρο για τους μικροπωλητές σε απόσταση από τις επιχειρήσεις της περιοχής που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς υπαίθριου παζαριού, με σύγχρονες προδιαγραφές είναι επιτακτική ανάγκη. Η διαφωνία μας αφορά ακόμη και στην αντίληψή αισθητικής της πόλης μας η οποία ασχημαίνει από την εικόνα αυτή, με τους μικροπωλητές. Προτείνουμε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού παζαριού, σαν αυτά που υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις μία με δύο φορές την εβδομάδα. Είναι απαραίτητο εδώ και τώρα να βρεθούν χώροι κατάλληλοι για τους μικροπωλητές και για τους χειροτέχνες. Έτσι και ο δήμος θα εισπράττει τα χρήματα που πρέπει από τις άδειες και θα εξυπηρετούνται και οι ανάγκες οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τη δημοτική αρχή. Το «πανηγύρι» που έχει στήσει ο Δήμος είναι γνωστό σε όλους τους υπευθύνους, οι οποίοι κάνουν τα στραβά μάτια, καταργώντας στην πράξη το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πάργας, της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας και του Συλλόγου Εστίασης, όπου με αίτηση τους ζητούν να ληφθεί υπόψιν η σχετική νομοθεσία πιο αυστηρά για την έκδοση των νέων αδειών πριν την αρχή της τουριστικής περιόδου. Με βάση τον Νόμο 4264/2014 με ΦΕΚ Α 118-15.05.2014 το άρθρο 25 παράγραφος 2 Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου: 

(α) πλησίον καταστημάτων που διαθέτουν ομοειδή είδη και 
β) σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων. Βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο την έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι ενέργειες για την προστασία αυτής πρέπει να είναι άμεσες. Αναμένουμε τις ενέργειες για την επίλυση αυτού το τόσο σοβαρού προβλήματος.

 Ο Πρόεδρος Γκινης Δημήτριος 

Ο Γραμματέας Ευθυμιαδης Αβραάμ
Λαϊκή αγορά έχει καταντήσει το λιμάνι της πανέμορφης Πάργας. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5 Νέος Εμπορικός Σύλλογος Πάργας Σε μια τεράστια λαϊκή αποφάσισε ο δήμος Πάργας να μετατρέψει την πανέμορφη παραλία αυτού του τόπου, αφ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: